torsdag 08.01 - 2015

FILM+OPLÆG: "Confessions of an Undercover Cop" (2011)

kl. 20:00

Ungerbio tager hul på det nye år med en møgspændende omgang. Torsdag d. 8. januar viser vi filmen "Confessions of an Undercover Cop" - en film om og med Mark Kennedy.

 

I 2003 blev den engelske politimand Mark Kennedy ansat af det britiske politis National Public Order Intelligence Unit til at gå undercover som "aktivist" for at infiltrere klimabevægelser og venstreradikale miljøer.

 

Gennem syv år levede han et dobbeltliv som aktivisten Mark Stone, kaldet "Flash" af sine venner, hvor han deltog i forskellige aktioner rundt omkring i Europa, undertiden som agent provocateur. I denne forbindelse fik han også forbindelser i det danske aktivistmiljø og var bl.a. i det gamle Ungdomshus på Jagtvej 69. Han levede aktivist-livet i tykt og tyndt og opsøgte alt, hvad han kunne komme i nærheden af af radikale grupper, ligesom han også indlod sig i romantiske forhold og sågar blev tæsket af politi-kolleger, der ikke vidste, at han var undercover. Samtidig sendte han løbende de oplysninger, han opsnappede, hjem til sine dukkeførere i den britiske efterretningstjeneste, ligesom han også derhjemme i sit civile liv som Mark Kennedy havde både kone og to børn.

 

I 2010 fik maskeraden dog en ende, da hans sande identitet blev opdaget af nogle af de aktivister, der kendte ham, og pludselig ramlede det omkring ham. Siden mistede han både sin kone, sit job og sit hjem.

 

For at filmen ikke skal stå alene, har vi inviteret en aktivist, som kendte ham dengang, til at komme og perspektivere filmen for os.